Verhogen Nootropics jouw productiviteit?

Kunnen nootropics onze productiviteit écht verbeteren?

We gebruiken steeds meer voedingssupplementen om zowel onze lichamelijke als geestelijke gezondheid te verbeteren. Normaal halen we deze gezonde voedingsstoffen uit wat we dagelijks eten. Omdat onze moderne voeding steeds armer wordt aan vitaminen, mineralen, eiwitten, voedingsvezels en alle andere onmisbare nutriënten moeten we dit ondersteunen met het slikken van natuurlijke voedingssupplementen. Maar er zijn buiten de populaire voedingssupplementen zoals vitaminen en mineralen ook nog andere supplementen zoals nootropics. Deze natuurlijke stoffen focussen zich vooral op onze hersenen. Nootropics hebben als doel uw leervermogen, concentratie en geheugen te verbeteren en uw humeur te stimuleren door plotse stemmingswisselingen te voorkomen of te verminderen. Hoe werken deze nootropics nu precies en zijn ze écht in staat om uw productiviteit te verhogen zoals meer en meer wordt gezegd?

Wat zijn nootropics precies?

Bij gezonde voedingsstoffen en voedingssupplementen denken we automatisch aan vitaminen en mineralen. Maar hoorde je ondertussen al over nootropics? Nootropics zijn even goed voedingssupplementen die nu ook bij ons van jaar tot jaar populairder worden. Het woord is afkomstig uit het Grieks en betekent zoveel als ‘om de geest te buigen of te vormen’. In het Nederlands noemen we ze ‘noötropicum’, maar in de volksmond zijn het doodgewone ‘smart drugs’. Na vele en grootschalige onderzoeken raken nu ook meer en meer wetenschappers ervan overtuigt dat deze nootropics een positieve invloed hebben op onze geestelijke gezondheid en op onze productiviteit.

Beschermen de neuronen in uw hersenen

De resultaten van al deze onderzoeken tonen aan dat we de gunstige werking van nootropics danken aan hun beschermende werking op de neuronen in onze hersenen. Daardoor verbeteren ze ook ons energieniveau, de aandachtsspanne en onze hersenfuncties. Nootropics ondersteunen de neuronen in onze hersenen en beschermen ze tegelijk tegen eventuele beschadigingen. Daardoor verbeteren ze niet alleen onze zuurstofcirculatie.

Nootropics:

  • Stimuleren ons leervermogen
  • Verbeteren onze concentratie
  • Verhogen onze aandacht
  • Geven extra energie aan onze hersenen
  • Voorkomen plotse stemmingswisselingen en verbeteren ons humeur
  • Maken ons stressbestendiger

Natuurlijk vs Synthetisch

We hebben de keuze tussen natuurlijke en synthetische nootropics. Een van de meest bekende nootropics is ongetwijfeld Ritalin, een veel voorgeschreven medicijn om de symptomen van ADHD zoveel mogelijk te verzachten. Andere nootropics zijn bekende stoffen zoals cafeïne, ginkgo biloba, panax ginseng of rhodiola. Deze natuurlijke smart drugs bevatten kruiden met dezelfde werking als adaptogenen en allerlei verbindingen die ook in gezonde voedingsmiddelen aanwezig zijn. Het grootste verschil tussen natuurlijke nootropics en synthetische varianten is hun snelheid en efficiënte werking. Terwijl op recept verkrijgbare medicijnen bijvoorbeeld een snellere reactietijd bieden, hebben ze vaak ook meer intense bijwerkingen, waardoor ze een recept vereisen. Nootropics is vrij verkrijgbaar. Dat betekent dat je er geen recept voor nodig hebt.

De werking van deze nootropics

Nootropics of zogenaamde smart drugs worden al eeuwenlang gebruikt. Maar door de vele grootschalige onderzoeken raakt nu steeds meer over hun uiteindelijke werking op onze hersenen en ons geheugen bekend.  Zo raakte ondertussen bekent dat deze nootropics de productie van cellulaire energie in neuronen en andere hersencellen extra ondersteunen. Dat danken we aan hun stimulerende effecten en aan de bewezen verbetering van ons energiemetabolisme. Resultaten van meerdere studies leerden ons ook dat deze nootropics onze kleine slagaders en aders in onze hersenen kunnen verwijden. Dat zorgt voor een betere bloedcirculatie en doorbloeding. En dat heeft op zijn beurt tot gevolg dat ook de circulatie van zuurstof, glucose of ketonen naar onze hersenen wordt verbeterd. Andere nootropica werken door de niveaus van serotonine, acetylcholine, dopamine of andere hormonen en chemische stoffen in onze hersenen positief te beïnvloeden.

Stress verminderen

Nootropics beschermen ons ook tegen de vrije radicalen. Die kunnen onze lichaamscellen beschadigen, ons ziek maken en ons natuurlijk verouderingsproces versnellen. Door deze vrije radicalen te neutraliseren, zijn nootropics in staat om oxidatieve stress verminderen en allerlei gifstoffen uit onze hersenen te verwijderen.

Conclusie

Uit dit alles blijkt dat deze nootropics ook een positieve invloed hebben op onze productiviteit. Wie gezonder, meer ontspannen en aandachtiger werkt zal ook een hogere productiviteit laten noteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *